Annons:

Att göra gruvdrift hållbar och smart

ANNONS

Att kunna bevisa att du följer en miljö-, social- och styrnings- strategi (ESG) har blivit avgörande. Oavsett om du är en ut-rustningstillverkare eller aktiv på plats, så kommer du lättare hitta investerare eller partners om du har tydliga mål och en handlingsplan för värden som säkerhet och hållbarhet.

Men var börjar man? Hur förnyar man sig utan att störa produktiviteten eller lägga till risker? Och hur kan du bevisa för tredje part att de initiativ som tas kommer att ha effekt, särskilt som data som bör stödja dina argument först kommer att finnas tillgänglig långt efter initiala investeringar?

Möjligheterna för digitala tvillingar och digitala trådar av Siemens Digital Industries Software hjälper alla intressenter i gruvdriftens ekosystem att få förtroende för produkt- och pro- cessinnovation.

Snabba på elektrifieringen av gruvutrustningen

 Högt på agendan står initiativ för att mildra klimatförändringarna, för vilka gruvdrift är särskilt känslig för, eftersom väderfenomen som extrema temperaturer, torka och översvämningar kan påverka verksamheten enormt.

Eftersom nyckeln till att åstadkomma avkolning sker genom att leverera de nödvändiga råvarorna, skulle det vara otänkbart att gruvdrift skulle fortsätta att förlita sig själva på koldioxidutsläppande förbränningsmotorer (ICE), medan företag inom olika branscher elektrifierar sin flotta. Dessutom kräver vissa applikationer helt enkelt eldriven utrustning, till exempel för att hålla luften ren när du arbetar under jord.

Men elektrifiering är mer än att bara ersätta en komponent. Massdistribution, övergripande energihantering och termisk hantering påverkas kraftigt, medan prestandaproblem uppstår som förmågan att leverera toppeffekt när det verkligen behövs eller laddningshastighet och driftsräckvidd. Faktum är att ett batteri är så olikt ett ICE och så sammanflätat med andra delsystem att all etablerad praxis, när det gäller design, tillverkning och livscykelhantering, måste omprövas.

Siemens har verktygen, kunskapen och egen support för att vägleda dig igenom hela processen.

Den digitala tvillingen och digitala tråden

Siemens föreslår att anta två digitala koncept. Med den digitala tvillingen kan du representera din utrustning i dess faktiska miljö virtuellt. Eftersom den alltid är uppdaterad kan en digital tvilling hjälpa dig att förutsäga utrustningens beteende för massor av applikationer, som att fatta designbeslut, optimera tillverkningsprocessen eller stödja operationella funktioner. Genom att ha en digital tråd kopplar du ihop alla dessa aktiviteter i en gemensam digital infrastruktur så att alla intressenter kan samarbeta effektivt, baserat på delad data, och med full spårbarhet av krav och beslut. Kombinationen av digital tvilling och digital tråd tillför stort värde genom hela utrustningens livscykel.

Gör gruvdriften smart

Det här tillvägagångssättet är också din bästa chans att maximalt utnyttja existerande och nya digitala tekniker som artificiell intelligens, molnet och IoT. Dessa har bevisat värde vid många till- fällen som en del av smarta och autonoma gruvapplikationer. Potentialen med sådana funktioner är enorm, från säk- rare drift till ökad energieffektivitet, till förutsägbart underhåll och mer. Men de kommer med en enorm mängd mjukvara och elektronik samt uppdateringar efter leverans. Denna helhetslösning som Siemens tillhandahåller som inkluderar både digital tvilling och digital tråd, är det bästa sättet att bemästra komplexiteten och även de enorma dataströmmar som genereras.

 

Det är dags för innovation nu

Den här innovationsvågen har redan startat och det kommer att gå väldigt fort, och du kan inte missa det. I en smart gruvmiljö till exempel, med självkörande enheter och annan utrustning som behöver kommunicera så är det viktigt att kunna koppla upp precis all utrustning och inte bara en del för att få det att fungera. Du kommer även att behöva uppgradera dina produkter och processer samtidigt som du säkrar dagliga affärer.

De digitala tvillingarna och de digitala trådarna från Siemens kan hjälpa dig:

  • bemästra komplexiteten och därigenom påskynda leveransen av innovativ utrustning och kapacitet
  • hantera samarbete och dataströmmar mellan olika intressenter och tillgångar
  • förutsäga resultatet av dina initiativ genom simulering och tillhandahålla ESG-bevis för investerare, partners och regeringar.

Meet us Siemens Digital Industries Software at Euro Mine Expo, Zinkhallen no 167

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:
Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår