Annons:
Annons:

Vi tror på en framtid som bygger på hållbara lösningar och ökad personsäkerhet

ANNONS

Med lång erfarenhet av industriell radiostyrning har Åkerströms -utvecklat en digitaliserad tjänst där drift- och personsäkerhet är det centrala värdet för deras kunder.

– Maskiner är hårda och människor mjuka. Därför präglas den framtida industrin av säkra och tillförlitliga processer, säger Anna Stiwne, VD för Åkerströms Björbo. Åkerströms har sedan starten, för mer än ett sekel sedan, varit tätt sammanflätade med svensk tillverkningsindustri. Den ökade graden av digitalisering driver utvecklingen mot säkrare, hållbarare och mer flexibla radiostyrningslösningar – något vi integrerar mot befintliga processer och maskiner hos våra kunder, fortsätter Anna.

 Anna Stiwne, VD för Åkerströms Björbo.

– Resultatet av det vi gör skapar nytta för många olika kundgrupper, det är vad vi brinner för, säger Pär -Helje, produktansvarig för Access_Ctrl, en digital tjänst för ökad person- och driftsäkerhet inom industrin.

Access_Ctrl är en uppkopplad tjänst från Åkerströms och innefattar en mängd olika funktioner såsom exempelvis behörighetsstyrning och loggning av produktionsdata. För kunden innebär det att få total kontroll över vem som kör en industrikran eller maskin, samt när, var och hur. Access_Ctrl säkerställer att de som har rätt utbildning kan ta radiostyrningen i drift.

– Alla kunder har i dag krav på sig att driva sin verksamhet mot ökad säkerhet. Vi har därför fokuserat på vad våra kunder behöver veta för att inte drabbas av oplanerade produktionsstopp eller utsätta människor för onödiga risker. Access_Ctrl loggar viktiga data som flyttas från maskiner och utrustningar till en användarvänlig och kundanpassad portal. Våra kunder finns inom en mängd olika branscher. Hos dessa är säkerhetsaspekten för både människor och drift prioriterad, fortsätter Pär.

 Pär Helje, produktansvarig för Access_Ctrl.

– Vi var tidiga med digitaliseringsresan och just nu görs satsningar på teknik, innovation och digitalisering i sådan rask takt att kontorsplatserna inte räcker till. Med de steg som tas genom R&D har vi fördubblat arbetsstyrkan och ökat samarbetet inom vårt koncernbolag Allgon. Här kommer vi att se nya innovationer och goda effekter under kommande år, avslutar Anna.

Annons:
Annons:
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår